Category

Италија

Хотел Амика – Римини

Регионот „Емилија Ромања“ се наоѓа на самиот брег на Италија, на природанта граница помеѓу Јадранското Море, реката По на север и Апенините на југ. Може да се рече дека овој регион го дели планинскиот север со топлиот југ. Во античко време, регионот се нарекувал само Емилија, но со поврзување на источниот дел со неколку други...
Read More
22
Apr

ХОТЕЛ Santa Caterina Village 4* – Италија

СКАЛЕА, КАЛАБРИЈА, ИТАЛИЈА Италија освен што е позната како земја со богата историја, култура, сладолед, пица, лазања и вино, позната е и по совршени брегови. Нејзините преубави плажи ги оставаат туристите без здив. На врвот на италијанската чизма, во азурното кристално Тиренско море се наоѓа едно пријателско калабриско одмаралиште, со поглед на кристално чистите води...
Read More
22
Apr